|WCO| Bethesda nám škube nervy & Defiance lepší v TV než v PC?

Skoro už jsem zapoměl, jaký to je psát o hrách a dění okolo nich. Takže menší shrnutí toho, co sem pochytal za tejden.

První docela nečekaná ale příjemná vzácnost se stala nedávno. Lépe řečeno pro mě před třemi dny. Nová trochu neprověřená a celkem slušně podceňovaná TPS aci-fi střílečka Defience totiž nedávno dala vědět o své maličkosti. Reklamou? Trailerem? Nope.
Přišla totiž s vlastním seriálem.
Zní to až absurdně, že reklamou na hru má být seriál. Není to totiž tak úplně reklama a dost možná nebude příběhová linka hry souviset nebo jakkoliv navazovat na tu televizní. Defiance jako taková je původně idea o jistém příběhu a věkového zasazení. Jde v něm o celkem prostý princip, kde se jednoho zářivého dne nad hlavou mladého Jeba Nolena objeví obrovská  invazivní loď Votanů. Roky ale plynou a za čas, po letech vraždění mezi lidskou rasou a Votanskou, se lidé snaží ujednat s mimozemšťany mír a rovnoprávnost.

Symbolem všeho je Defiance, což je městečko (původní St Louis) ve kterém se co se týče TV seriálu, odehrává a ještě snad bude, vše.
Zda je stejnojmenný herní titul něco jako preqel, který hráče dostane do doby válek s Votanskými nájezdníky, nebo snad epilog pro celý příběh, opravdu nevím. (tyhle informace už možná známe, ale mě nezajímaj)
Na nejmenovaném fóru se bohužel můj odkaz záhadně ztratil …

Za originalitu a provedení co se pilotního dílu série týče, dávám 9/10.

 

Tento týden se ale probrala ještě jedna společnost. Bethesda, která zřejmě nemá zas tak plné ruce práce s The Elder Scrolls Online, jak jsme si mysleli, totiž pracuje na něčem tuze tajném. Ale ne tak tajném, aby nám nedělala chutě. Dnes už třetí krátký teaser zobrazující prakticky nic, možná ukazuje na budoucí Zombie akci, nebo něco na ten způsob. Osobně bych si ale na dost profláknutý zombie žánr nevsadil.

To je tak vše, co stojí za zmínku. Jo, možná ještě to, že hlavní postava v Defiance, Jeb Nolan, prý vypadá jako… hh… jako N.Drake. No nic, toho smíchu je pro dnešek dost.

C ya on next Bzing-briefing! 

 


Comments are closed.