For YouTube: It’s over

Před sekundou jsem postoval video trapku, která obsahovala stejné téma. YouTube G+ vs. komunita
Spíš bych se ale zaměřil na prostý článek, který nebude rozebírat můj pohled na věc a názory, ale spíš jak vypadá aktuální boj proti Googlu.
Vlastně… lépe než byste řekli.  Začala s tím YT celebrita PewDiePie, který začal postupně u svých videí vypínat možnost komentářů s tím, že jeho videa můžete komentovat na samostatné stránce Reddit.com. Což má za  následek dvě hlavní věci: 1. Polovina jeho diváků na stránku přešla, což má na YT vysoký vliv (přeci jen přelévání 6ti milionů účtů jinam pocítí i Google) a 2. druhá půlka přestala komentovat úplně, jelikož jim přišlo zbytečné chodit jinak kvůli komentu, který stejně nikdo číst nebude.
Pewds tak nádherně předvedl, jak Google mrdá Youtube, a jak bysme si to my neměli nechat líbit. Další, kdo tohle udělal prakticky totožně je zmíněný TotalBiscuit… a nevěřím, že jsou tu jen dva, kteří takto bojují proti systému.

Dalším zajímavým faktem může být i to, že Google začal sám propagovat Reddit jako svou příbuznou stránku. Což má pro obě strany jistý význam, ale hlavní je, že si všimli čísel. Výsledky mohou být dva: Google koupí i Reddit, takže komentáře budou vlastně odkazem na jejich stránky, nebo změní vzhled komentářů zpět.
Třetí eventualita by byla spojit G+ s Facebookem, což byl původní záměr Googlu, ale ani Zuckerberk už nechce mít s G+ nic společného. Kdo by chtěl.


Comments are closed.