Illuminati O.O

Jsou všude, vidí všechny, a i ti největší realisté nejsou schopni s jistotou říct, zda opravdu existují a sledují každý náš krok. Nebo jestli opravdu ovládají prakticky celou naší planetu něčím na způsob geniálních tahů.
Když chcete, vidíte jejich znak – trojúhelník znázorňující vše vidoucí oko – téměř kdekoliv a i to je důvod si tyto domněnky vytvářet.

Mne tato teorie nechává klidným, i když se občas musím zastavit nad tím, jak přesvědčivé a kolikrát pravdivé teorie o těchto Illuminátech jsou. Nejvíc mne zaskočilo asi nedávné zjištění při sledování Amerického seriálu The Big Bang Theory. Zde se totiž kromě intra, kde se přímo symbol Illuminátů objevuje pokaždé, občas objeví nějaký propagátor.

Ovšem se dá jen hádat, jestli tento případ, jakožto vlastně téměř všechny, nespojuje jen šílená víra naivních a pomatených. Tedy, jako každá víra.
Tito propagátoři, jako na obrázku, se podle konspirátorů nazývají posli. Mají se objevovat v médiích, reklamách nebo i zde v seriálech. Zajímavější ale je, že teorie o Illuminátech tvrdí, že tato skupina podle všeho, nejmocnějších lidí planety, vniká všude opravdu precizně a nenápadně. Z obrázku byste si mysleli, že i Johnny Galecki (hrající L. Hofstadtera) k těmto spiklencům patří. Skutečným potencionálním členem by ale byl vizážista nebo režisér samotné show, který má vzhled postav na starosti.

Byl by to chabý článek, kdybych se chytal jen za tento „objev“, který se dá každým rozumným člověkem odsoudit jako zbytečný konspirační materiál.
Jdeme ale dál. Trochu hlouběji.
Internetem jeden čas proletěla jedna z největších konspiračních teorií historie. Možná vás nepřekvapí, že šlo o nevinou, karetní hru, zaměřenou na ironické a zpracování konspiračních teorií o Illuminátech. Takzvaná parodie vyšla v roce 1995. Karty, které obsahovala, však až se znepokojivou přesností předpověděla budoucí události. Posuďte sami, zda se opravdu jedná ‘jen’ o konspiraci.
Zde vidíme několik karet, které se nemusí dlouho zařazovat do naší historie, aby našli své místo. Zda si historii jen upravujeme aby neseděla na tuto hru, nebo naopak, to je jedna z otázek.
Nicméně je nespornou pravdou, že mezi lidstvem jsou dva tábory, kde jedni střízlivě odmítají, že dělají loutky vyšším bytostem, a druzí, co se snaží odhalit světu svojí pravdu.
Zeptejte se ale sami sebe. Pokud to tak skutečně je, myslíte, že by se takoví lidé nechali odhalit pouhými teoriemi?

They’re among us. Bew△re


Comments are closed.