Steam: „We have a new platform …“

That’s cool… and what ?

Válka supervelmocí na herním plátně, v jejíž čele stojí Soňáci a Mrkváří, se pánům od Valve zdála trochu chudá. Totiž coby jedna z nejvíc cool PC společností se rozhodli zastoupit naší domácí platformu na bitevním poli, a tak… po pár nocí trávených nad monitorem a Vodkou, je tu Velký obrázek [Z latinského "Big Picture"].

„Muhahaha“
„What ? What is it ?“
„Nothing, just Steam going to be more cool than before…“
„Nice, but how ?“
„Nevermind, bro. Dat full screen mode is… fucking AMAZING !“

Vystřiženo z bezpečnostních kamer Valve redakce, se dostává tento horký dialog až k nám. S podnázvem „Origin of mindfuck“ brázdí internet už dobré tři minuty.
Vlastní počátek ale asi všichni známe. Steam byl dlouho jen takový vrak vedle obrů herního průmyslu. Vlastně se jeho velikost přímo rovná velikosti, kterou zabírá PC platforma na herní scéně, takže … no nic moc.
Logika je jasná -> oživit platformu PC pomocí nové konzole. Pokud vám tuto větu podtrhl chrome jako gramaticky chybnou, stiskněte Alt+F4

Ale nebojte se, Steam vypadá pořád kůl, a co víc, počítačovou platformu vylepšuje v podstatě už tím, že do ní zasadil v Big Picture konzolové prostředí. V novém módu děláme to samí co předtím, jen je to rychlejší. Všechno je RYCHLÉ ! O_o
Během hry můžete například spustit Youtube video, a užít si čistý obraz, zatímco v pozadí běží nějaký TF2 coop mód. Každopádně F4 mačkejte až po shlédnutí plné délky videa.

Inovace probíhají ale pořád. I když je to opravdu těžké z Big Picture traileru vypozorovat, Valve určitě svojí černou skříňku chystá. Její parametry, principy a váhu zatím neznáme, ale pravděpodobně půjde o jistou náhražku PC platformy, s pevným HW a nutností internetového připojení. Tedy, dle Valveovské politiky půjde jen o předražený router s OS, ale předchozí popis zní líp…


Každopádně, pokud máte pevnou pracovní dobu, měli byste ji na pár měsíců brát vážně a případně si koupit co nejlevnější porcelánové prasátko. (Valváci prý od nového roku chodí po domech s kladívkem)


Comments are closed.