|WCO|Blood Dragon: What is This Shit? [KAUF ROKU]

Nemám ve zvyku cokoliv recenzovat, nebo jen šířit už tak neformovaným internetem svoje rádoby názory. Ovšem nedávno vydaní standalone datadisk pro Far Cry 3 si vysloužil mou pozornost, což je, uznejme, výkon.
Jak jsem se zmínil, Blood Dragon je v podstatě nezávislé „DLC“ pro letošní hit od Ubisoftu – Far Cry 3. Dá se tedy odvodit, že BD jede na architektuře FC3 a podle toho se v podstatě i chová. Každopádně si proto u mě vysloužil BD přezdívku „mód“, což ale není přesné. Hra má, což se nedá skoro říct ani o samotném Far Cry 3 nebo jakékoliv jiné hře dnes, duši. Má srdce a charakter, stejně jako hlavní postava Rex, což je doslova badass se zásobou krutých hlášek a bestarostnou hlavou, se kterou se vrhá ve svém napůl kybernetickém kabátku napříč jakýmsi kontinentem,  který hraje všemi barvami.

> Celá galerie (tumblr)

Celá hra má tedy opravdu charakter, a přirovnat jej díky jeho originalitě lze snad jen k ne tak povedenému Duke Nukem Forever. Oba tituly mají ve zvyku doslova dělat si prdel ze všech ostatních titulů. BD ale není tak agresivní (čistě po této stránce) a bere si do huby výhradně ty gamesy z 80. let. Takže kromě Tetrisu najdete ve hře náznaky těch opravdu nejstarších her což mladší generace moc neocení. Od toho tu je ale spoustu jiné zábavy a rozptýlení, mezi něž patří i takzvaní Blood Dragons, což jsou v podstatě velcí ještěři měnící barvu vzhledem k jejich náladě, střílející laserové paprsky z očí a živící se kyber srdci vašich nepřátel, kteří ve hře slouží v podstatě jen k ubíjení vašich choutek.

Všechny bojové prvky z původní FC3 zůstává  a navyšuje se adrenalin spolu s lehce Schwarzovským komplexem, což je BOOM.
Samozřejmě, že hra má i svou příběhovou linii, a není třeba dodávat, že se za pixelovými cutscénami  (ne fakt, jak ty z automatů – hra tak kompenzuje výdaje aby mohla stát pár babek) skrývají silné postavy. Má nej je ale rozhodně DR. Darling, která vás téměř od začátku bude provázet a rozdávat nejen úkoly.

A představte si toto celou herní dobu.

I když nejsem nijak daleko, musím říct, že tato hra si opravdu zaslouží označení KAUF ROKU 

 

Ubisoft winked at me. 


Comments are closed.