PS4 – Co uvidíte na konci duhy…

O next-genu jsem se vyjadřoval již dvakrát. A to konkrétně nejdřív o samotné konzoli Playstation 4 a později o „pravděpodobně“ první ng hře – Destiny.

A Komentář tu mám i dnes, ale k samotné době, éře či davovému šílenství, které okolo PS4 propuklo. Přiznám se, že pro mne je uvedení, nebo alespoň oznámení next-gen konzole na trh vlastně novinka, protože v době oznámení PS3/X360 ještě žvejkal žvejky.
Ty sice žvejkám i dnes, ale už s trochu větším přehledem.
Ať jsme to čekali nebo ne, Sony zavlálo černo-bíle kostičkovanou vlaječkou v podobě oznámení PS4 a vývojáři odstartovali závody trailerů a detailů her, které si hráči minulé éry jen vysnívali. A pokud zůstanou ve své generaci, budou snít dál. Bohužel.
Je to už dobrých 24 hodin, co pánové ze Sony meetingu vzali krumpáče a sbíječky se slovy „Tak v tom hernim průmyslu uděláme trochu bordel, ne?“
Boom! PS4 je v prvních detailech opravdové dělo, kterému se horko těžko vyrovnává dobrý herní PC. Spolu s (z té výšky) těžko viditelnými specifikacemi se, jak říkám, objevily i  tuny informací o hrách jako inFamous 3, Killzone 4 nebo Watch Dogs, které byly donedávna buďto mýtus, nebo nejistá karta. Pochopitelně po vykopnutí ng konzole na obdiv hladovým hráčům se tyto tituly hrdě, a možná také trochu nenažraně, vydrali ven. A samozřejmě s cejchem PS4.

Souboj o nejlepší grafiku, příběh nebo originalitu ještě ani nezačali. Mnozí se navíc ptají, kde se krčí MS se svým… jak se tomu…
ehm, jo, s Xboxem 720? Neutrální strana (hate them so much) tvrdí, že Sony rozčeřila vodu, takže bude od Microsoftu nejrozumnější počkat, až svojí prezentaci dokončí konkurent.
A co si myslím já? Že někomu to hold trvá se vybrečet …

Expect more great shits other days  


Comments are closed.