Grand Theft Auto Five: Hype je Hype aneb – serem na realitu

Áno. Můj blogerský život by potřeboval první pomoc ale i já mám svoje chvilky, kdy víc žiju než píšu.

Dnešní téma kotle zní: Jak daleko R* zajdou, aby si udělali jeden z největších Hypů v historii herního průmyslu?
Pro odpověď nemusíte ani třikrát kliknout. Stačí kliknout jednou na url box, zadat google, podruhé na vyhledávací box a zadat GTA V news. A bem! Rockstarský hype vás propleskne tak, že předobjednávka se vám přijde jako občanská povinnost.
Co jednoduše slíbil pánové z „rokové hvězdy“? Realitu. Real life v měřítku 1:1. Jako vášnivý hráč jsem o hře, která by člověku umožnila prožít v jedné hře prostý život s celou planetou, jakožto největší sandbox vůbec, přemýšlel řadu let a výsledek byl vždy stejný: nemožné. Rockstar ovšem dělá ve jménu hypu jen mávnutí ruky a vše to, co je i není možné, slibuje. A slibuje, a slibuje, a slibuje…
GTA V jako takové je dost očekávaná hra. Ze zásady má tak už při startu hype veliký a proto tyhle sliby nikoho nějak zvlášť při vydání finální, totálně oškubané hry, mrzet nebudou. Teda… no mě vlastně ano. Za dobu co se v herním průmyslu pohybuji, jsem si na tyto sliby zvykl a jsem už i schopný poznat, co může a co nemůže být reálné. A tohle, tohle prostě nemůže.

Přepínání reltime mezi třemi postavami je proveditelné. Tři nezávislé příběhové linie ještě tak tak taky. Mít vlastní mazlíčky, vydat se na lov. Ano, to všechno jde, prokazatelně. Rockstar tohle už i v minulosti dokázalo. Ale zatoulání vašeho psa mezi ulicemi města, následně strhávat po zmíněném městě varování že se našel „nějaký“ pes? Jizvy na vašem těle po každé kulce utržené v celém herní čase? Největší mapa v historii GTA zcela volně k dispozici? I na nextgen by to bylo úctyhodné sousto. Co s tim asi pak dokáže taková PS3. A co teprve Xbox 360 (trying to not laugh).

Můj osobní názor, jež by mohl být považován za proroctví či varování, je ten, že vše, co R* zmiňuje je možné, do určitých hranic. Většina z toho jsou však jen kecy, které si vycucali z prstu s přimhouřenými očky.

Don’t  trust them. They just want your money.


Comments are closed.