Google kupuje Twitch (ww feed)

ww stands for world wide… you dumbass

Internetem se to šíří jako lavina. Youtube, IGN, Facebook, Twitter… vlastně všude kromě Googlu a Twitche se šeptá o něčem, co je oficiální – Google našel částku, která Twitchi bude stačit. Dohromady se o tom všem nic moc neví a nikdo si nevidí ani na špičku nosu aby poznal skutečný riziko tohohle Google sportu – skoupit všechno populární a udělat z toho magnet na G+.

Jak jsem jeden čas zmiňoval, lidi si zvyknou na všechno. Youtube byl pod touto G+ tyranií měsíce, než lidi začali říkat na změny už jen meh. Je tisíce menších společností, na kterých dnes Google stojí, aniž bysme to věděli. A s Youtube se strhla lavina, se kterou jsem mělipočítat. Jediné co opět mohu jako pozorovatel poskytnout, je taková mírně skeptická, z 90% realistická předpověď.

Google nikdy nic nekoupil protože by to snad mohlo zlepšit samotnou věc. A stejně jako u G+ nebo YT, Google neví, jak tyto stránky vést. Neumí komunikovat s lidmi a dělat kompromisy. Zádrhel bude v tom, že Twitch je něco jako internetová televize = tisíckrát větší než klasická kabelovka. Jak Google začne zasahovat do jeho funkcí, lidi vstanou z křesel a v lepším případě začnou skandovat na odpor. V horším většina streamorů, která dostane od Googlu email říkající: „30% částky od odběratelů půjde nám nebo ztratíte výhody na Twitch.tv“, prostě rozhodne odejít na nějakou chudou alternativu, která jistě už dnes existuje. Což totálně zničí Twitch komunitu.
Přihlašování přes G+ a chat zas přes G+.
Pak je tu druhá teorie. Miscrosoft už několik let dělá na smlouvě gigantických rozměrů, která by spojila Google a MS do jednoho obřího svazku. Google by pak měl v podstatě svých Anroidem nahradit OS v Xbox One i v budoucích a udělal si tak nový obří tok příjmů. Výměnou ale MS chce něco podobně velkého – nejlépe něco, co by prospělo (zase) X1. Něco jako nejrozšířenější streamovací kanál na internetu.

Netřeba však v teoriích zacházet tak daleko. Děsivý už je fakt, že Google nenechá kámen na kameni hned jak Twitch koupí. A to je blbá zpráva v několika dimenzích.

 

 


Comments are closed.